Maandlenzen

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte contactlenzen die je maximaal 30 dagen draagt. Ze zijn zeer dun, waardoor ze zich direct aanpassen aan de vorm van je oog. Het poreuze materiaal voorziet je ogen continu van de juiste hoeveelheid zuurstof en houdt ze de hele dag vochtig. Ze zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 6 stuks.

Soorten maandlenzen

Bij Corne Optiek kun je kiezen uit veel soorten maandlenzen van zeer hoge kwaliteit. Sommige zijn ook verkrijgbaar als kleurlenzen.

Fabrikanten en merken maandlenzen

 • Coopervision: Biofinity, Biomedics en Proclear
 • Ciba Vision/Alcon: Air Optix
 • Bausch & Lomb: Purevision, Soflens

Gebruik van je maandlenzen

Doe je maandlenzen ‘s nachts altijd uit. Bewaar ze in de speciale lenshouder met de juiste contactlensvloeistof. Was vóór het indoen en uithalen altijd eerst je handen en droog ze goed af.

Lees verder

1 - 2 weeklenzen

1-2 Weeklenzen

Wat zijn 1-2 weeklenzen? Dit zijn zachte contactlenzen die je 1 tot 2 weken kunt dragen. Draag je de lenzen alleen overdag dan kun je ze 2 weken gebruiken. Draag je de lenzen ook ’s nachts, vervang ze dan na 1 week. Dit type contactlenzen is zeer geschikt voor mensen die snel last hebben van droge ogen. Doordat ze poreus zijn, kunnen ze veel vocht opnemen. En doordat ze zo dun zijn, voegen ze zich mooi naar de vorm van je oog. Ze houden je ogen de hele dag vochtig en voorzien ze van de juiste hoeveelheid zuurstof. Daardoor merk je nauwelijks dat je ze draagt.

Hoeveelheid weeklenzen per verpakking

1-2 weeklenzen zijn verkrijgbaar in handige verpakkingen van 6 stuks. Elke weeklens zit apart verpakt in een steriele kunststof blister. Je hebt dus voor elk oog een aparte verpakking in de sterkte die jij nodig hebt.

Soorten weeklenzen

Corne Optiek heeft enkelvoudige weeklenzen in vele sterktes. Deze gebruik je als je op afstand scherp wilt zien.

Fabrikanten weeklenzen

 • Johnson & Johnson
 • Acuvue

Gebruik van je weeklenzen

Weeklenzen kun je ’s nachts in houden, maar voor je ogen is het beter van niet. Je kunt ze het beste ’s avonds voor het slapen gaan uitdoen en bewaren in de speciale lenzenhouder die je vult met lenzenvloeistof. Was vóór het inzetten en uithalen van de lenzen eerst goed je handen met water en zeep. Zorg dat ze goed droog zijn voordat je de lenzen aanraakt.

Lees verder

Daglenzen

Daglenzen

Daglenzen van Corne Optiek zijn gemaakt van diverse materialen. Ze hebben de eigenschap dat ze zeer zacht zijn en een poreuze structuur hebben die veel vocht opneemt. Daardoor dragen ze comfortabel. Ze zorgen dat je ogen de hele dag van vocht en zuurstof worden voorzien, waardoor de lenzen altijd prettig aanvoelen. Dit type lens is ideaal voor mensen die snel last hebben van droge ogen en mensen die gebruiksgemak willen. Daglenzen per stuk steriel verpakt en verkrijgbaar in verpakkingen van 30, 60 of 90 stuks. Ze zijn leverbaar in diverse sterkten.

Soorten daglenzen

Corne Optiek heeft daglenzen in diverse soorten afhankelijk van de toepassing. Zo zijn er de multifocale lenzen voor zowel dichtbij als ver zien en enkelvoudige lenzen voor mensen die last hebben van een wazig zicht op afstand.

Fabrikanten / merken daglenzen

 • Coopervision
 • Johnson & Johnson
 • Ciba Vision
 • Bausch & Lomb
 • Alcon

Gebruik van je daglenzen

Daglenzen doe je altijd uit vóór het slapen gaan. De volgende morgen doe je nieuwe lenzen in. Zorg bij het inzetten en uithalen dat je handen schoon gewassen en goed gedroogd zijn.

Lees verder

Contactgegevens

Bezoekadres

Schoutstraat 2
3931 HT Woudenberg

Contactgegevens

Tel: 033-2862991
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie

 Corné Optiek
 Oogzorg

Links

Monturen
 • Lindberg
 • Glorify
 Informatie

Social media


Copyright ©2021 Corné optiek. Alle rechten voorbehouden.
Realisatie: Le-Design Grafisch Design Bureau